Keto

Keto

“Åh, skal vi nu til at høre en af de hellige der har fundet de vises sten?” JA – det skal I 😀

Min eksmand har for lang tid siden talt om keto-livstil/kur og været på den i noget tid. Tabt en del kilo. Alt jeg havde tilovers for det på det tidspunkt var hævede øjenbryn – for det kan jo umuligt være sundt at leve af flæskesvær og bacon…. 🙄 Ja, det var præcis så meget jeg havde sat mig ind i hvad keto er.

Ikke ligefrem flæskesvær og bacon.. Fra Jane Faebers bog

Så for 3-4 måneder siden proklamerede min ældste søn at han gerne ville leve efter keto-principper når han kom hjem fra efterskole. Og så var jeg jo nødt til at sætte mig lidt ind i det. Og åh, Google var som altid min ven <3

Sider om keto der er værd at læse – og hvad du skal holde dig fra..

Jeg fandt frem til madbanditten og ketoliv. Begge har rigtig gode oplysninger om HVAD keto-principperne er, og hvordan man griber det an som begynder. Der ligger også en masse opskrifter på begge sider, og især Jane Faerber (madbanditten) skriver fantastisk om det.
Der ligger også en hulens masse opskrifter og masser af gode råd på begge siderne.
Jeg meldte mig også ind i forskellelige keto-nybegyndergrupper på FB, også et par amerikanske – de kan ikke anbefales synes jeg. Med mindre man er glad for “politi-folk” (typerne der synes de ved det hele, og ved at alle andre er galt på den, hvis de ikke gør præcis som dem selv) og før og efter billeder, der for de flestes vedkommende bliver postet med henblik på at sælge et eller andet.

Ketokuren
Masser af gode opskrifter i denne også. Indkøbt i Bilka til 50kr.

Hvad er keto?

Kort fortalt går det ud på at få din forbrænding fra at køre på kulhydratforbrænding (glukose) til at bruge fedt (og ketonstoffer) som brændstof i stedet. Det kaldes ketose. – Måden man gør det på er at skære ned på kulhydrater, så man kun får mellem 20 og 30 gram om dagen.
Man ligger på en energifordeling der ligner: 5% kh/25% protein/70%fedt. Min krop har dog brug for flere proteiner da jeg løber, træner og er over 50, så jeg har skruet op for dem, og ned for fedtet.
Keto er yderst effektiv til vægttab!

Nogle af fordelene ved keto.

Øget fedtforbrænding – Som også skulle kunne hjælpe på mavefedtet hvis man ligger og slås med den slags. Og det gør “man” 😉
Det stabiliserer blodsukkeret. – Jeg har ikke spist, og har ikke haft lyst til, slik/chips etc. i over 2 måneder.
Det nedsætter appetitten. – Hvor jeg tidlige var fråde sulten op til flere gange om dagen, spiser jeg kun 3 gange dagligt, og snacker stort set ikke.
Mere energi – Fjernsynet er slukket, og i stedet bevæger jeg mig, og laver alt muligt… Måske er det ketos skyld jeg er begyndt at strikke 😛
Bedre sult/mæthedsfornemmelse – Dét har jeg haft svært ved at mærke, og det har jeg ikke længere. Jeg spiser når jeg er sulten, og stopper når jeg er mæt. Og fordi maden er sammensat som den er, holder den mig mæt længe.
Mindre inflammation – jeg er ikke længere plaget af blister, som jeg ellers har været i flere år. Det er jeg simpelthen SÅ glad for.

Der er mange andre gode ting ved keto, men ovenstående er dem jeg er gladest for.

Der kommer helt sikkert flere indlæg med keto herfra, jeg er nemlig solgt. Og det til trods for jeg altid har sagt at “jeg ikke kan leve på restriktiv kost” og “ikke kan undvære kulhydrater” Man skal lære så længe man lever 😉 Jeg føler overhovedet ikke at jeg giver afkald på noget. Og jeg savner ikke kulhydraterne – underligt nok, eller måske ikke 😀

Jane Faebers bog om keto. Indholder både virkelig god information, og en masse opskrifter. Kan anbefales hvis du gerne vil vide noget om keto

Pro-tip: Lige nu kan du få bogen “Keto” af Jane Faeber som velkomstgave hos Gyldendal til 49kr. (Du behøver ikke være medlem særligt længe 🙂 )

Keto on


næste
tidligere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *